Connection Issues with PCars2

Discussion in 'Sim Racing Systems & Troubleshooting' started by disturboed, Jun 5, 2018.

  1. disturboed

    disturboed Damian Hall Super ROOZ

    Posts:
    1,210
    Likes:
    824
    PSN ID
    disturboed
    So, I've just recently changed internet providers from Internode to a mob called Telecube.

    I'm now having major dramas connecting to anybodies room. Sometimes it will connect ok for a short while, but I then get booted soon after. Other times it will kick while loading.

    The stupid thing is, I can host seemingly fine. Done the last 3 weeks hosting with this new provider with not much drama.

    I've even upgraded the modem/router from the ol' Technicolour TPG unit to a TP-Link VR900 and it doesn't make a lick of difference.

    Stumped.
  2. Spidey_11

    Spidey_11 Professional Gold Member

    Posts:
    1,162
    Likes:
    1,541
    PSN ID
    Spidey_11
    @autech91 Get in here with your technical knowledge.
    Disturbed can you confirm a few things;
    Wired or wireless connection?
    Anything else changed from your connection since changing providers?
    I don't know the correct terms but can someone link or explain how to do a dedicated MAC filtering or connect the PS4 without the modem firewall to maybe get a better connection when joining someone's room.

    Odd that you can host fine but struggle to connect to other rooms
  3. disturboed

    disturboed Damian Hall Super ROOZ

    Posts:
    1,210
    Likes:
    824
    PSN ID
    disturboed
    normally run a wired connection, but have also tried through wifi with no difference in results.

    nothing else changed when changed providers. i have since upgraded router but getting same issue.