T300 paddle shifters problem

Discussion in 'Sim Racing Systems & Troubleshooting' started by Spidey_11, Feb 19, 2017.

  1. Spidey_11

    Spidey_11 Professional Gold Member

    Posts:
    1,282
    Likes:
    1,669
    PSN ID
    Spidey_11
    The upshifting button (the click once you pull the paddle back) has started to wear and doesn't recognise every upshift everytime. It's like it's been pushed in which now requires extra effort to get that click.
    Has anyone fixed this issue and how?
    Second option is what wheel should I get to replace it with a t300rs base? The alcantara looks nice but expensive at about $300.
    Any thoughts?
  2. Anon666

    Anon666 Destitute Gentleman Driver Team Raceonoz Super ROOZ

    Posts:
    4,866
    Likes:
    2,891
    PSN ID
    Anon666
    Dumb suggestion, but electrical points cleaner is a good start??
    KoAStR likes this.
  3. SPL Racing

    SPL Racing Professional Gold Member

    Posts:
    1,015
    Likes:
    1,345
    PSN ID
    SPL_Racing
    Get a TH8A shifter and be done with the paddles.
  4. Spidey_11

    Spidey_11 Professional Gold Member

    Posts:
    1,282
    Likes:
    1,669
    PSN ID
    Spidey_11
    The little nipple (hehe) is depressed further than the downshift side so contact cleaner won't work but thanks for the input :)
    Has anyone pulled a wheel apart?
  5. Cherno

    Cherno Team Driver Gold Member

    Posts:
    322
    Likes:
    467
    edit: derp realised you ment the rim itself. check this vid around 6 mins he has the center assembly of the rim taken off.
    Last edited: Feb 22, 2017
    Spidey_11 likes this.
  6. LOW_NZ

    LOW_NZ Rookie

    Posts:
    39
    Likes:
    50
    PSN ID
    LOW_NZ
    This is a typical TM thing from what I’ve seen. I had a wheel replaced due to it. The micro switches are cheap pieces of junk and should be swapped out.