T300rs FFB Issue.

Discussion in 'Sim Racing Systems & Troubleshooting' started by AroGantz, Nov 21, 2017.

  1. AroGantz

    AroGantz Team Driver Gold Member

    Posts:
    432
    Likes:
    393
    PSN ID
    AroGantz
    Since GTS was released is been getting a very annoying and inconvenient issue with my T300RS, when I go into a corner too hard it will activate the options menu, this obviously makes it very hard to race. It was suggested in another thread to tighten the screws on the back of the wheel which I have done but it still persists, reducing FFB strength (was set to 6) helped until yesterday when it happened twice in two laps at Bathurst, I've now also reduced FFB intensity and it also seemed to help but I like strong FFB so it isn't the ideal remedy. My next step is to buy a new wheel but I'm wondering if there are any other suggestions first.
    POPPINFRESH1234 likes this.
  2. POPPINFRESH1234

    POPPINFRESH1234 Team Driver Gold Member

    Posts:
    428
    Likes:
    371
    PSN ID
    PoppinFr3sh987
    Mine also did this from new as well as both my parents, if still under warranty I’d try and send it back. I am now using a t500 with t300 rim without a single problem. I now have a $400 paper weight in the cupboard
  3. AroGantz

    AroGantz Team Driver Gold Member

    Posts:
    432
    Likes:
    393
    PSN ID
    AroGantz
    Not still under warranty unfortunately, so it was the base and not the wheel? That sucks.
  4. KoAStR

    KoAStR Admin Adrift Team Raceonoz Gold Member Super ROOZ

    Posts:
    6,812
    Likes:
    2,297
    PSN ID
    KoAStR
    If not still under warranty I would take it apart and look for a loose connection or bare/broken wire. If you can identify that as cause should be an easy fix.
    AroGantz likes this.
  5. POPPINFRESH1234

    POPPINFRESH1234 Team Driver Gold Member

    Posts:
    428
    Likes:
    371
    PSN ID
    PoppinFr3sh987
    Yeah nothing wrong with the rim, unfortunate because the wheel is amazing when it’s fully functional
  6. AroGantz

    AroGantz Team Driver Gold Member

    Posts:
    432
    Likes:
    393
    PSN ID
    AroGantz
    Well there is nothing obvious in the base.
  7. garyw61

    garyw61 Gary Gold Member Super ROOZ

    Posts:
    1,918
    Likes:
    1,251
    PSN ID
    garyw61
    Make sure you do the collar up as tight as you can is all I can suggest.
    AroGantz likes this.
  8. AroGantz

    AroGantz Team Driver Gold Member

    Posts:
    432
    Likes:
    393
    PSN ID
    AroGantz
    I must have tightened something up when I put the unit back together as it appears the issue has gone for now.
    garyw61 likes this.
  9. LOW_NZ

    LOW_NZ Rookie

    Posts:
    45
    Likes:
    62
    PSN ID
    LOW_NZ
    I had the same issue including on PCars and on pCars2 it would have a phantom D-Up signal On a reasonably new wheel, turned out there was a firmware update. After that no issues at all.
    Racepace and AroGantz like this.
  10. AroGantz

    AroGantz Team Driver Gold Member

    Posts:
    432
    Likes:
    393
    PSN ID
    AroGantz
    I ended up buying a new wheel (TM Sparco R383) and haven't had an issue since.
  11. LOW_NZ

    LOW_NZ Rookie

    Posts:
    45
    Likes:
    62
    PSN ID
    LOW_NZ
    Which I’m guessing you did the firmware update like the notes say?
  12. AroGantz

    AroGantz Team Driver Gold Member

    Posts:
    432
    Likes:
    393
    PSN ID
    AroGantz
    I did, 4 times since it took that many times to stick.
  13. LOW_NZ

    LOW_NZ Rookie

    Posts:
    45
    Likes:
    62
    PSN ID
    LOW_NZ
    Really - that’s painful. But the end result was the right one.
  14. AroGantz

    AroGantz Team Driver Gold Member

    Posts:
    432
    Likes:
    393
    PSN ID
    AroGantz
    It was, and the new wheel is excellent.
    LOW_NZ likes this.